új MIGBK logo
A Madách Imre Gimnázium, a Barcsay
Baráti Körének portálja

alapítva 1902
fomenü vissza az elozo lapra

Megkésett szalagavató

Az ötven éve érettségizettek találkozója

1953 - 2003

A budapesti Madách Imre Gimnázium szélesebb vagy éppen szűkebb körben megrendezett, hagyományos öregdiák-találkozói alkalmával a vén és mégis örökifjú Alma Mater falai között minden évben sor kerül egy megható ünnepre, az ötven éve érettségizettek köszöntésére.
A kétezerharmadik évhez érkeztünk, az 1953-as évfolyam tekintett várakozva a találkozó elé. E neves napra egybegyűlni hívta öreg iskolája a világban szétszóródott diákjait.

A mára hagyománnyá váló ünnep régi hiányt pótol: az új ember kovácsolásának idején sokan álltak arccal a vasút felé, edzették az acélt, mentették a "bűzös posványtól" az aratókat. Mire a frissen érettségiző nemzedékre került volna a sor, elfogyott a gondos figyelem; a sok jelvény mellett épp ez a szalagavató jelvény nem került elő. Tíz centi nemzetiszínű szalag sem akadt, így nem tartottak szalagavató bált sem.
A Baráti Kör VoMáinak kezdeményezésére (ebben igencsak élenjárt 'Bendegúz') ezt az elmaradt szalagavatót pótolta most a suli. A jelvényt és szalagot is kitűzte Fényi András igazgató úr szeretettel fogadott diákjaira, és mint régen, most is ellátta őket útravalóval, intő szóval.

A hangulatról, örömteli készülődésről remek jelentések láthatók. A képek egy részét elhelyezzük a szerveren, és bízunk benne, hogy ezek is közkinccsé válnak. A későbbiek folyamán még feltesszük melléjük a nyáron laborált képeket is.
A képekre kattintva betölthető a nagyobb méretű fotó, a képaláírásokat most is az egér   <:8~~~  varázsolja elő.

Gyülekezés a földszinten... Te ki vagy? Elgurult a bizonyítványom... ... Honti Péter, a b-sek főszervezője: az osztályban most is otthon van...
Osztály, vigyázz A sorban való duma örök... Fiaim, ha nem lesz csend, intőt fogtok kapni... Ron Meisels köszönti Fényi Andrást
Kelecsényi Dávid - Gábor ... ..hova tettem a mit is..?
..és arra emlékszel, amikor zoknit húztunk a szék lábára?... ..és arra emlékszel...? ..hova tettem a mit is..?

a feltöltés folyamatos!
  

főmenü vissza az előző lapra